Zandbak zeilen - gaas

vierkante zandbak     ronde zandbak

Afb 1 en 2:                                                                             

Houd de zandbak vrij van katten, vogels, bladeren enz. 

  • Op maat gemaakt volgens uw specificaties en wensen van PVC gaas. 
  • Op de kwetsbare punten versterkt met PVC doek (bisonyl).
  • Vast te zetten met rubbers, elastiek, touw, of spanband naar keuze.

 

 

Afb 3: Ronde zandbak met groene gaas afdekking. Gemaakt van het standaard Precontrained 362 gaasdoek. De overstekende rand is versterkt met pvc doek (Bisonyl) in de kleur blauw en voorzien van ogen waardoor een elastisch koord (shockcord) is geregen. In de opstaande betonnen rand van de zandbak zijn kunststof elastiek doppen gemonteerd waar het elastische koord achter haakt. De rand zal altijd een kwetsbare plek blijven. Vooral als de kids net over de rand op het gaas stappen of het over de zandbak gespannen gaasdoek als trampoline gaan gebruiken. 

Meten:

 

Afb 4: De maten die wij nodig hebben om een gaasdoek te maken dat over de rand van de zandbak valt.

L = Lengte buitenwerks.
B = Breedte buitenwerks.
R = Radius (straal) van de hoekbochten buitenwerks gemeten. U kunt hier ook een mal van maken op een stuk papier of plastic en die naar ons opsturen.
H = Hoeveel cm u het gaasdoek over de zandbakrand wilt laten komen.
Geef aan hoe u het gaasdoek wilt vastzetten aan de zandbakrand. 
Enkele foto's van de zandbak zijn altijd handig.                                                                               

 

 

 

Afb 5: Dit gaasdoek ligt IN de zandbak en niet over de rand. Het is gemaakt van supersterk extra zwaar Precontrained 392S gaasdoek.
Ogen, elastieken, doppen in de rand enz. zijn allemaal niet nodig. Omdat dit gaas dikker is en veel zwaarder waait het niet van zijn plaats en omdat het niet over de betonnen rand van de zandbak schuurt gaat het veel langer mee. De randen van het gaas worden met (dicht) pvc doek afgezoomd. Wij leveren deze gaasdoeken alleen in de kleur zwart.

Wilt u een gaasdoek dat IN de zandbak ligt, geef ons dan de inwendige maten van de zandbak en ook de radius van de binnenkant van de bocht, of een malletje daarvan. 

 

Afb 6: Op bovenstaande foto ziet u het verschil tussen de 2 gaasdoeken.

Links op het precontrained 392S gaasdoek. Ons bestelnummer JS 1777. Materiaal: 1100 dtex PES ht.  Doekgewicht: 820 gram per M². Dat is dus bijna 2 keer zo zwaar als het gaasdoek rechts op de foto. Scheurweerstand 300/300 daN/5cm. Wij leveren het allleen in de kleur zwart. Dit gaasdoek wordt ook gebruikt voor trampolines (loopnetten) en voor grote catamarans en is vrijwel onverwoestbaar.

Rechts het standaard voor zandbakken toegepaste grijze precontrained 362 gaasdoek. Ons bestelnummer JS 2070. Materiaal 1100 dtex PES ht. Doekgewicht: 430 grams per M². Scheurweerstand  250/270 daN/5cm. (kleurkeuze is beperkt).  
 

                                         

Afb 7: Trampoline voor catamaran. Gemaakt van Precontrained 392S. Bestand tegen zon, zee, zout en zware (loop) belasting.                                                                                                                 

Afb 8: Bevestiging met rond elastiek (shockcord) en RVS doppen. Het shockcord wordt rondom door de ogen geregen. 
De doppen die in de rand van de zandbak worden geschroefd zijn ook in kunststof leverbaar. 

 

 

 
To top