U meet het / wij maken het

U kunt simpel zelf de maat nemen van afdekzeilen, windschermen, grondzeilen voor de camping, tuinzeilen, serre zeilen, zandbakzeilen, hoezen over barbecue's,  tuinmeubilair,  parasols, airco apparaten, machines, kleine boten,  enz. 

 • Bekijk de mogelijkheden, tips en suggesties op deze pagina.
 • Neem zelf nauwkeurig de maten op en maak enkele foto's. 
 • Neem de ruimte om een grote tekening/maatschets te maken. Teken gedetailleerd en schrijf duidelijk. Vermeld ook alle maten waar ogen, gespen, ritsen, ramen enz moeten komen.
 • Scan de tekening of maak er een duidelijke foto van. Zorg dat alle maten goed leesbaar zijn. 
 • U wilt een bestaande hoes of een bestaand afdekzeil laten namaken? Teken aan op het oude zeil wat u anders of beter wilt zoals: ruimer, krapper, oogje erbij, rits erin, raampje erin, enz en stuur de hoes op naar Zeilmakerij Schokker Volendam, Haven 45, 1131 EP,  Volendam
 • Geef aan van welk materiaal en in welke kleur u het zeil wilt laten maken. Zie de knop "Los zeildoek en onderdelen" en vervolgens de knop "Losse verkoop zeildoek". 
 • Op verzoek sturen wij doekmonsters per post op. Geef maximaal 3 voorkeuren op. 
 • Geef aan of u het zeil, als het klaar is, ophaalt of wilt laten opsturen. 
 • Binnen enkele dagen mailen wij u een geheel vrijblijvende prijsopgave.
 • Bij akkoord wordt het zeil volgens tekening gemaakt. Wij mailen de factuur als het gereed is.
 • Na betaling kunt u het zeil ophalen of we sturen het naar u op. U kunt het ook ophalen en dan pinnen of cash betalen (betaling bij aflevering)

___________________________________________________________________________________________________


Project 1: Springkussen voor school,  gymnastiek, stuntwerk, kindercreche enz.

Materiaal:
PVC gecoat B-8000 Sioen doek (bisonyl), zie de knop "Los zeildoek en onderdelen". 
Aanvullende informatie: 
Gevuld met schuimrubber (niet inbegrepen) dat mbv de rits in de hoes kan worden aangebracht. 
_________________________________________________________________________________________________________


Project 2: Afscherming afdak voor motorfiets.

 

  

Materiaal:
PVC gecoat B-8000 Sioen doek (bisonyl), zie de knop "Los zeildoek en onderdelen" .
Aanvullende informatie:
Zeil hangt aan aluminium rail met sledes. Het zeil is open en dicht te schuiven als de tourniketdraaiers aan de rechterkant worden losgemaakt. Zijwaarts is het zeil strak te spannen met de spanbanden om klapperen te voorkomen. Het zeil hangt 3 cm boven de straat en de hoogtemaat van 214 cm is aan de rechterkant op de juiste manier genomen vanaf bovenkant rail. (Vanaf A) Zie de foto hieronder. De 214 cm aan de linkerkant is dus fout gemeten.

Maat A is de bovenkant van de rail. De sledes die in de rail lopen worden met RVS schroefsluitingen aan de ogen in het zeil (C) bevestigd. Een andere mogelijkheid is om een pees aan het zeil te laten stikken die rechtstreeks (zonder sledes) in de rail schuift (B). Het resultaat is strakker en winddicht maar het zeil als een gordijn open en dichtschuiven gaat dan niet meer. Naar boven toe oprollen kan uiteraard wel. Wilt u een zeil met aan de bovenkant een rail? Meet dan aub altijd vanaf maat A. Aan de linkerkant zijn spanbanden met RVS gespen op het zeil gestikt. U vindt afbeeldingen van onder andere de spanband met RVS gesp, de tourniketdraaiers en vele andere zeil bevestigings mogelijkheden onder de knop "Bevestigingssystemen" in het hoofdmenu. 

______________________________________________________________________________________________________

Project 3: Zeil voor serre.

  

Materiaal: 
PVC gecoat B-8000 Sioen doek (bisonyl) in donkergrijs, zie de knop "Los zeildoek en onderdelen".
Aan de zijdes is het zeil met zwart afgebiest. 

Aanvullende informatie:
Zeil hangt aan aluminium rail met sledes (als bij project 2 en zie de knop "Bevestigingssystemen"). De afstand tussen de oogjes met sledes aan de bovenkant ligt normaliter tussen de 25 en 35 cm. Het zeil is aan de binnenkant van het kozijn gemonteerd zodat alles water en winddicht is.
Het zeil is aan beide zijkanten op te spannen dmv spanbandjes met RVS gesp. (zie de knop "Bevestigingssystemen"). De afstand tussen de spanbanden is circa 50 cm. In het midden is een deelbare ritssluiting gemaakt. 1 of beide zeilen kunnen als een gordijn worden opengeschoven. De rail is langer dan de zeilen, zo kan het zeil maximaal worden opengeschoven. Houdt de rail daarom altijd zo lang mogelijk. De ramen zijn aan de onderkant recht en aan de bovenkant rond gemaakt. Geef op de tekening aan hoe rond u dat wilt. In dit geval is dat 12 cm. Let op dat de rolbreedte van het raammateriaal (Achilles raamfolie 0,5 mm) maximaal 137 cm is, een naad in het raam is nooit mooi. Onderaan het zeil zijn enkele oogjes geplaatst. Bij de punten A aan beide kanten van de rits kan eventueel, aan de binnen of buitenkant, ook nog een spanband met RVS gesp worden gemaakt. In de straattegels zullen dan RVS of nylon bandbeugeltjes moeten worden geschroefd om het zeil vast te zetten.

Hieronder een wat grotere variatie op dit thema.

_
___________________________________________________________________________________________________________________

Project 4: Hoes over twee tuinstoelen.

  Materiaal:
PVC gecoat B-8000 Sioendoek (bisonyl) in de kleur lichtgrijs, zie de knop  "Los zeildoek en onderdelen".
Aanvullende informatie:
Bovenop de hoes zijn 2 handvaten gestikt. Onderaan de hoes loopt een rijglijn door lusjes om te voorkomen dat de hoes van de stoelen waait. 
_______________________________________________________________________________________________________________

Project 5: Hoes over dieselpomp op jachthaven.

  Materiaal:
PVC gecoat B-8000 Sioen doek (bisonyl) in de kleur donkergrijs, zie de knop "Los zeildoek en onderdelen".
Aanvullende informatie:
Door het raampje is de teller af te lezen. Door de rits aan de zijkant van onder naar boven te openen wordt de slang bereikbaar, dus hoeft de hoes er niet telkens af bij gebruik. Onderaan is de hoes voorzien van RVS oogjes waardoor een rijglijn loopt om te voorkomen dat de hoes eraf waait. 
___________________________________________________________________________________________________________________

Project 6: Zonwering voor serre ramen.

    

Materiaal:
Swela Sunvas zonweringdoek, zie de knop "Zonweringsdoek vervangen".
Aanvullende informatie:
Geef ons altijd de netto doekmaten op en dus niet de kozijn of dagmaten. Het kozijn zit iets "verdiept" in de muur. Het doek loopt rondom 1 cm vrij van de muur en is rondom voorzien van een stevige zoom waar de drukknopen in gemonteerd kunnen worden. Omdat het doek vrijloopt van de muur neemt het geen vocht op van de muur en blijft het schoon. Voor de deurklink is een uitsparing ingemeten. Deze zonweringsdoeken zijn met tenax drukkers aan het houten kozijn gemonteerd. Minax drukkers is ook een mogelijkheid. Zowel tenax als minax drukkers zijn door u zelf in het kozijn en in het doek te monteren. U heeft alleen een holpijpje nodig en een stukje hout om een gaatje voor de drukker in het doek te tikken. Daarna schroeft u de drukkers in het doek. Als u opgeeft hoeveel u er nodig heeft leveren we de tenax of minax drukkers er los bij (zie de knop "Bevestigingssystemen").
____________________________________________________________________________________________________________________

Project 7: Windschermpje onder zonnescherm op terras.

 

Materiaal:
PVC gecoat B-8000 Sioen doek (bisonyl), zie de knop "Los zeildoek en onderdelen".
Aanvullende informatie:
Het doek wordt opgehesen met 2 lijnen die over blokken (katrollen) lopen. Via 1 katrol op de muur en 1 katrol die op een paaltje is gemonteerd. De 2 lijnen worden met een kikkertje vast gezet. Onderaan op de muur zijn 2 RVS oogboutjes gemonteerd zodat het zeil daar kan worden vastgeknoopt. Dat kan ook met een band en RVS gesp. Zo is alles redelijk snel en simpel op te hangen en weg te halen. De bovenzijde van het doek is iets hol gesneden om te voorkomen dat het zeil daar gaat plooien, doorhangen of klapperen. Er zou eventueel nog een venster in gemaakt kunnen worden. 
____________________________________________________________________________________________________________________

Project 8: Gaasdoek voor verspring bak van Atletiekvereniging Edam.

Materiaal:
Polyester gecoat groen zandbakgaas.
Aanvullende informatie:
Om te voorkomen dat deze verspringbak een kattenbak wordt is dit gaaszeil aangebracht. Het zeil is rondom voorzien van een extra versterkte brede zoom met daarin sterke getande RVS ogen. Daarin zijn stukken shockcord (rond elastiek koord) geknoopt met daaraan haken die in de roosters rondom de bak grijpen. Zo kan het doek rondom worden opgespannen en snel worden aangebracht en verwijderd. Geef dus ook de maten op waar u wilt dat wij de ogen plaatsen. Wij leverden er een aantal meters los shockcord bij. De haken heeft Atletiek Vereniging Edam zelf verzorgd. 
__________________________________________________________________________________________________________________

Project 9: Windzeiltje voor overdekt terras.Materiaal:
PVC gecoat B-8000 groen Sioen doek (bisonyl). Zie de knop "Los zeildoek en onderdelen".
Aanvullende informatie:
Het houten kozijn zit iets verdiept in de muur. Het zeil is 1 cm los van de muur gemeten zodat het zeil de muur niet raakt en schoon blijft. Rondom is het zeil met minax drukkers bevestigt. Het zeil is altijd gemakkelijk in zijn geheel aan te brengen of weg te halen. Zie de knop "Bevestigings systemen" Met tenax sluitingen had ook gekund. Wij leveren minax of tenax sluitingen er los bij. U heeft alleen een holpijpje en een stukje hout nodig om een gaatje in het doek te maken. Daarna schroeft u de drukknoop in het doek. Wij kunnen dat ook voor u doen als u maar precies aangeeft waar u ze wilt hebben. Het tenax of minax onderdeel voor in het kozijn leveren we er los bij. Wilt u ze in metaal schroeven dan is er ook een versie met schroefdraad. U moet dan wel schroefdraad in het metaal tappen. De hoeken van de ramen zijn iets afgerond. Nadat de twee ritsen zijn geopend kan het zeil worden opgehangen aan 2 stukjes elastiek met haakjes die aan opgestikte D-ringetjes hangen. 
___________________________________________________________________________________________________________________

Project 10: Afdekzeil voor container.

 

Materiaal:
PVC gecoat B-8000 groen Sioendoek (bisonyl). Zie de knop "Los zeildoek en onderdelen".
Aanvullende informatie:
In het midden van de bak is.in de lengterichting een ondersteuningsbalk aangebracht. Het zeil is daar ter plaatse met een extra, aan de binnenkant, opgestikte strook doek versterkt (maat A). Het zeil wordt met elastieklussen, welke in de ogen zijn geknoopt, aan de haken onderaan de bak bevestigt. Deze haken zitten niet altijd evenredig verdeeld. Dus geef de maat per haak op. Meet deze vanaf een vast punt in de hoek. 
_____________________________________________________________________________________________________________________ 

 

 

 
To top