Contact / Waar vindt u ons

 

Adres:                 Haven 45  1131 EP  Volendam
Telefoon:            +31(0) 299 363666
Email:                 info@zeilmakerijschokker.nl
BTW nummer:    NL859901725B01
Coördinaten:      North 52* 29' 31.68"    East 05* 04' 24.59"

cta openingstijden

Komt u met de auto ?

Ons adres is Haven 45, maar als u dat adres in uw navigatiesysteem ingeeft, loopt u hopeloos vast. U kunt beter Zuideinde 5 of postcode 1131 AC Volendam instellen. Dit is het adres van restaurant/bistro d'Ouwe Helling. Hierachter vindt u ons bedrijf met parkeerterrein.
Gebruikt u geen navigatiesysteem volg dan de onderstaande route: Als u Volendam binnenkomt dan de eerste rotonde recht oversteken. Na Garage Molenaar en het BP benzinestation direct rechtsaf de dijk oprijden richting “Parkeren Haven Zuid”. Bovenop de dijk aangekomen ziet u rechts Marina Volendam, daar moet u niet zijn. Blijf op de dijk rijden, houdt links aan en ga richting de oude vissershaven. Er staan wel heel veel borden maar buiten het toeristenseizoen vanaf 1 november tot het vroege voorjaar zijn er geen verkeersbeperkende maatregelen.

Verkeersbeperkende maatregelen Zuideinde en Haven tijdens het touristenseizoen.

Vanwege de verkeersdrukte zijn er per april 2012 maatregelen genomen om het autoverkeer naar het Zuideinde en de Haven tijdens het touristenseizoen te beperken d.m.v. een paaltjes systeem. Wij zijn echter nog steeds met de auto te bereiken. Tot elf uur 's morgens kunt u gewoon doorrijden. Daarna gaat er aan het begin van de dijk een paaltje omhoog. Dit paaltje kunt u laten zakken door op de knop "Bezoekers" te drukken. Zakt het paaltje niet dan is het parkeerterrein vol. Druk dan op de knop "Schokker". Tijdens onze openingstijden laten wij het paaltje dan d.m.v. een afstandbediening vanaf ons kantoor voor u zakken. Blijf op de dijk rijden totdat u bij Restaurant d’ Ouwe Helling het water van de haven ziet. Ga dan direct rechtsaf naar beneden en u bent op ons parkeerterrein. Recht voor u ziet u Zeilmakerij Volendam. Er is volop gratis parkeermogelijkheid, ook voor een boot op een trailer

Terugrijden:

Buiten het toeristenseizoen kunt u de hele dag en tijdens het touristenseizoen kunt u tot elf uur 's morgens ons parkeerterrein verlaten door de helling op te rijden en rechtsaf te slaan richting de Zeestraat. Bij de rotonde gaat u linksaf en u rijdt rechtdoor Volendam weer uit. Na elf uur verlaat u het parkeerterrrein door onderaan linksaf te gaan langs de achterkant van de huizen aan het Zuideinde, dus niet de helling oprijden. Het paaltje zakt vanzelf als u ervoor gaat staan. Volg de weg onderlangs het Zuideinde totdat u weer bovenaan de dijk bent. Houdt rechts aan en rijdt de dijk weer af. Beneden aangekomen slaat u links af en u rijdt Volendam weer uit.

Vrachtverkeer:

Voor onze leveranciers en klanten die met een lichte vrachtwagen komen: Tot elf uur 's morgens is ons bedrijf normaal bereikbaar. U kunt dan via de Zeestraat weer terug. Na elf uur kunt u niet meer via de Zeestraat terugrijden. U moet dan onderlangs het Zuideinde terug. Deze doorgang is echter te smal voor grote vrachtwagens. Die kunnen na elf uur dus wel komen, maar niet meer terug! NB: Het Zuideinde en de Haven zijn altijd verboden voor zwaar vrachtverkeer!

Komt u met de boot ?

Zeilmakerij Volendam bevindt zich aan de oude vissershaven, dus niet in de nieuwe Marina. Als u de oude haven binnen vaart ga dan direct linksaf (bakboord voor kenners). Daar ziet u aan de zuidkant van de haven een groot wit gebouw met een aanlegsteiger., Deze 30 meter lange steiger is van Zeilmakerij Schokker en is uitsluitend gereserveerd voor onze klanten die een afspraak hebben gemaakt. Er is stroom en water op de steiger aanwezig en er zijn toiletten bij het havenkantoor.

Niet aanleggen aan de kop van de steiger svp. U betaalt geen havengeld gedurende uw verblijf bij ons bedrijf echter de havenmeester vindt het wel prettig als u even meldt dat u een afspraak met Zeilmakerij Schokker heeft.

Komt u met het openbaar vervoer ?

Van Amsterdam Centraal Station naar Volendam v.v. rijdt rechtstreeks een bus die ongeveer elk half uur vertrekt. U stapt uit bij de bushalte “Zeestraat” en volgt de borden “Haven”. Als u de haven ziet gaat u rechtsaf en u loopt tot waar het water van de haven ophoudt. Bij restaurant “d’ Ouwe Helling” loopt u linksaf naar beneden het parkeerterrein op en aan het eind van het parkeerterrein ziet u Zeilmakerij Schokker. Vanaf de bushalte is het ongeveer 5 minuten lopen.

 
To top