Buiskap met kuiptent

compromis 888 buiskap met kuiptent
Afb 1 hierboven: Buiskap met aan te ritsen kuiptent gemaakt op Compromis 888 van Captain Navy Sunbrella Plus. Afgewerkt met donkerblauwe bies en donkerblauwe PVC grijprand aan de buiskap. De kuiptent staat op 1 deelbare buis die in wegneembare RVS voeten is geplaatst op de kuiprand. 

scheldeschouw kuiptent
Afb 2 hierboven: Scheldeschouw met kuiptent die aan kajuit dakrand en voorste zeiltjes is te ritsen. Gemaakt van Burgundy Sunbrella Plus en met witte bies afgewerkt. Alle ritsen zijn achter kleppen gemaakt. Let op de luchtroosters in de achterkant van de tent. De tent is rondom met Tenax sluitingen vastgezet. 

morgan 38 buiskap en kuiptent
Afb 3 hierboven: Morgan 38 met buiskap en aan te ritsen kuiptent gemaakt van Marine Blue Sunbrella Plus. Afgewerkt met donkerblauwe bies en op de buiskap een donkerblauwe PVC grijprand. In de buiskap zijn twee extra ramen gemaakt. Voor de lieren die op de kuiprand staan zijn is de tent iets uitgebouwd (lier-uilendak).

Beneteau Oceanis 321 buiskap met kuiptent
Afb 4 hierboven: Beneteau Oceanis 321 met kuiptent die aan de buiskap is geritst. De kuiptent steunt op 1 RVS deelbare buis die met wegneembare RVS voeten op de kuiprand staat. Let op het extra grote achterraam en de twee luchtroosters voor ventilatie. Het Forest Green Sunbrella Plus doek is afgewerkt met een zwarte bies. Achteraan is de tent op te spannen met spanbanden (moeten nog wat worden ingekort) met RVS gespen. In de spiegel zijn daarvoor witte nylon bandbeugels gemonteerd. Zijkanten van de tent zijn met Tenax drukknopen te bedienen. De twee achterstagen waren niet echt een belemmering. De ritsen stoppen boven de stagen en het onderste deel is met een klep met klittenband afgesloten. 

victoire 933 buiskap met kuiptent
Afb 5 hierboven: Buiskap met aan te ritsen kuiptent op Victoire 933. Gemaakt van wit Stamoid (PVC doek) en afgewerkt met blauwe bies en blauwe PVC grijprand. Luchtroosters in de achterkant. Zijkanten en achterkant van al onze kuiptenten zijn altijd oprolbaar. 

Najad 391 sprayhood met kuiptent
Afb 6 hierboven: Najad 391 met buiskap en aan te ritsen kuiptent. De achtertent steunt op een schaarvormig 2 delig RVS buizenframe om doorhangen van het dak te voorkomen. Nadeel daarvan is dat de zij in-en-uitstap wat krap is geworden en de zijramen hebben een wat vreemde vorm gekregen. De achterste rits is daarom recht geplaatst. Deze rits had ook nog wat verder naar achteren geplaatst kunnen worden. 

    
Afb 7 hierboven: Victoire 1270 Decksaloon met buiskap en aan te ritsen kuiptent. Gemaakt van Marine Blue Sunbrella Plus met witte bies afgewerkt. Let op de 2 spanbanden op de zijflap van de buiskap. De kuiptent steunt op een deelbare RVS buis die is voorzien van wegneembare voeten die op de kuiprand staan. De achterkant van de kuiptent is met spanbanden met RVS gespen op te spannen. Achteraan zijn twee luchtroosters gemaakt voor de ventilatie. 


Afb 8 hierboven: Compromis 34 met buiskap en aan te ritsen kuiptent. Gemaakt van Captain Navy Sunbrella Plus met witte bies. De achterkant van de kuiptent is op te spannen met spanbanden en RVS gespen. Daarvoor zijn witte nylon bandbeugels op de spiegel gemonteerd. Voorzien van luchtroosters, deelbare RVS achterbeugel op wegneembare voeten die op de kuiprand staan.

Catboat 20 tent
Afb 9 hierboven: Catboat 20 met kuiptent. De kuiptent onder de giek maken vond de eigenaar wat krap worden. Dan maar over de giek heen en de giek door de achterkant van de tent. De kraag om de giek voorkomt lekkage. De tent steunt op twee deelbare RVS buizen die met wegneembare voeten op de kuiprand zijn gemonteerd. Zijkanten en achterkant zijn oprolbaar. Tent is gemaakt van wit Stamoid soepel pvc doek en met wit afgebiesd. Rondom vastgezet met Tenax knoppen. 

LM 27 kuiptent
Afb 10 hierboven: Kuiptent op LM 27 gemaakt van Captain Navy Sunbrella Plus met donkerblauwe bies afgewerkt. Op het kajuitdak is een aluminium rail gemonteerd. Aan het doek is een pees gestikt die in de rail schuift met daaraan een rits. De buis is zodanig geplaats dat die precies op de achterkuiprand valt. De pees wordt losgeritst en de tent valt naar achteren. Daar kan de tent onder een hoes worden opgeborgen.  

Bavaria 37 kuiptent
Afb 11 hierboven: Bavaria 37 Cruiser met buiskap en aan te ritsen kuiptent. Gemaakt van Captain Navy Sunbrella Plus en met blauwe bies afgewerkt. De achterkant van de kuiptent heeft 4 ritsen en 3 ramen. Op de foto is het middendeel, dat tot op het dek doorloopt, opgerold. De zijkanten zijn uiteraard ook oprolbaar gemaakt. De kuiptent steunt op 1 deelbare RVS 22 mm buis die met wegneembare voeten op de kuiprand is gemonteerd. 

 

 

 

 

 
To top