Zonweringsdoek vervangen

Bespaar kosten: demonteer en monteer zelf het doek van uw knikarm of uitval zonnescherm.

Bent u of kent u iemand die het doek van uw knikarm of uitvalscherm kan demonteren en de pezen eruit kan halen? Meestal is het simpel te doen als u kijkt in de gebruiksaanwijzing van uw scherm of de merknaam googled. Vast staat dat u een hoop kosten bespaart. Wij zijn geen zonweringsbedrijf maar een zeilmakerij. Wij leveren en repareren geen zonweringen zoals knikarmschermen, uitval schermen, markiezen, screens, enz. Wij vervangen geen doeken van markiezen en screens.

Wij vervangen alleen zonweringsdoeken van uitval en knikarmschermen

Voor dit  typische zeilmakerswerk bent u bij Zeilmakerij Schokker Volendam aan het juiste adres. Wij hebben geen zonwerings buitendienst dus wij kunnen het zeildoek alleen voor u vervangen als u het zelf demonteert en bij ons aanlevert of opstuurt naar: Zeilmakerij Schokker Volendam, Haven 45, 1131 EP Volendam. Geen zonnescherm is gelijk en omdat u het oude doek bij ons aanlevert worden meetfouten tot een minimum beperkt.  

Uitvalscherm                             Knikarmscherm

 

Zijn alleen de stiksels van het zeildoek van uw knikarm of uitval zonnescherm los of vergaan?

Vaak is het zeildoek nog prima maar zijn alleen de stiknaden aangetast door UV straling of doorgesleten. Demonteer het zeildoek, maak het schoon met bijvoorbeeld: Zonnescherm opfrisser van HG (verkrijgbaar bij elke drogist en doe het zelf zaak), verwijder de pezen en houdt die thuis. Breng het zeildoek bij ons langs of stuur het naar Zeilmakerij Schokker Volendam, Haven 45, 1131 EP Volendam. We stikken alle naden en zomen van het zeildoek opnieuw door met  UV bestendig garen. Binnen enkele dagen is het klaar. Dan krijgt u een berichtje of we sturen het doorgestikte zeildoek per post naar u retour. 

Wat kost het opnieuw doorstikken van het zeildoek van mijn knikarm of uitval zonnescherm en wat kost het naar mij retour sturen? 

Voor het opnieuw doorstikken van alle naden hanteren wij een prijs van € 15,00 inclusief btw per vierkante meter als u het bij ons aanlevert of opstuurt naar Zeilmakerij Schokker Volendam, Haven 45, 1131 EP Volendam. Bereken eenvoudig de vierkante meters van het doek door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte. Een voorbeeld: Het doek van uw scherm is 4.80 meter lang en 2.60 meter breed. De  prijs voor het doorstikken wordt dan: 4.80 X 2.60 = 12.48 vierkante meter a € 15,00 wordt € 187,20 inclusief btw als u het weer ophaalt in Volendam. Voor het naar u retourneren per post vragen wij binnen Nederland een vergoeding van € 15,= inclusief btw.

Zeilmakerij Volendam maakt het oude doek van uw knikarm of uitvalscherm één op één na van topkwaliteit Swela zonweringsdoek.  Waarom Swela?

Swela is een merk van het Duitse Schmitz-Werke. Alle producten van Schmitz voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen. Een van hun belangrijkste leefregels is: producten voortdurend perfectioneren en een onmiskenbaar eigen merkprofiel ontwikkelen ten behoeve van de klant. Dat geldt ook waar het gaat om hoogwaardige doeken en stoffen die worden geweven in de textielfabriek van Schmitz-Werke. Met zorg gekozen hightech-polyestergarens worden in de ververij geverfd volgens de strengste normen. Op de ultramoderne, computergestuurde machines in deze weverij ontstaan daaruit prachtige buiten- en decoratiestoffen. Door middel van een doordacht procedé worden de stoffen vormstabiel, gemakkelijk te onderhouden of nu juist weerbestendig, water-, vuil-, vet- en olieafstotend gemaakt. Dat betekent dat ze duurzaam mooi blijven. Dankzij een grote productiecapaciteit kan Schmitz dan ook continu beschikken over al deze producten in hun hele veelzijdigheid. Een onmisbare basis voor de vervaardiging van hoogwaardige producten zijn moderne techniek en gefundeerde knowhow. Toch zou topkwaliteit niet haalbaar zijn zonder de 800 gemotiveerde medewerkers.

Swela zonweringsdoek is leverbaar in een groot aantal kleuren en dessins en gemaakt om weer en wind te trotseren. In een onderhoudsvriendelijke, duurzame kwaliteit. Kwaliteitsstoffen die u niet alleen optimaal beschermen tegen de schadelijke uv-stralen maar ook tegen verblinding en hitte, die een stevige regenbui probleemloos doorstaan en die met een vlamvertragende veredeling voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Swela zonweringstoffen zijn doordachte en geavanceerde high-end-producten. Gemaakt voor een lang, veilig en mooi zonweringleven.

Zoek thuis op uw gemak een mooi dessin uit en lever het oude doek van uw knikarm of uitvalscherm bij ons aan

Wij maken het één op één na in het dessin van uw keuze. Hieronder vindt u de link naar Swela Sunvas, de klassieker onder de zonweringsdoeken. Geweven van gesponnen polyestergarens met de traditionele acryl uitstraling en leverbaar in een groot aantal kleurige dessins. Swela Sunvas heeft een 50+ UPV protectiefactor. Bevindt u zich onder uw zonnescherm met Swela Sunvas doek dan is de UV bescherming vergelijkbaar met het aanbrengen van een zonnebrandcreme op uw huid met een beschermingsfactor van meer dan 50.

Klik hier voor het uitzoeken van Swela Sunvas zonweringsdoek

 • Zoek een dessinnummer uit naar keuze.
 • Noteer het doeknummer op een vel papier, samen met uw naam, retouradres (of geef aan dat u het ophaalt als het klaar is), postcode, woonplaats, telefoonnummer en email adres.
 • Pak uw oude zonweringsdoek in, doe de brief er bij en stuur het pakketje naar Zeilmakerij Schokker Volendam, Haven 45, 131 EP Volendam of breng het bij ons langs.
 • Wilt u ook de eventuele volant vervangen? Haal de pees eruit en stuur of breng de volant mee. 
 • U ontvangt van ons een factuur per mail, nadat u die heeft betaald gaan wij uw zonweringsdoek namaken in het door u uitgekozen doek.
 • Ongeveer 2 weken na uw betaling ontvangt u het nieuwe en het oude doek retour op het door u opgegeven retour adres. U kunt het nieuwe doek natuurlijk ook bij ons ophalen.
 • Tip: Factuuradres en retouradres hoeven niet hetzelfde te zijn. Bent u niet vaak thuis? geef dan als retouradres bijvoorbeeld uw werkadres op. Geef in ieder geval een adres op waar tijdens kantooruren altijd iemand aanwezig is om het pakket aan te nemen.

Prijs per vierkante meter inclusief btw, kompleet op maat nagemaakt, gestikt met UV bestendig garen, in elk door u uitgekozen Swela Sunvas dessin:

€ 42,= in maart, april, mei, juni, juli en augustus en september.
€ 37,= in oktober, november, december, januari en februari.

 • In de wintermaanden is het bij ons rustiger dan in de zomermaanden, vandaar het prijsverschil. Standaard baanbreedte is 120 cm. Het doek is dan compleet gestikt met UV bestendig garen. Voorzien van 2 open zomen waar u de pezen weer kunt inschuiven. Ook de zijkanten worden gezoomd. Let erop dat u bij het monteren geen scherpe vouwen in het doek maakt.
 • Het namaken/vervangen van de volant in zowel Swela Sunvas als Swela Sunsilk kost € 30,= inclusief btw per strekkende meter. De bovenkant is voorzien van een open zoom waar u de pees weer in kunt schuiven. Om rafelen te voorkomen wordt op de onderkant een bijpassende bies gestikt.
 • Voor verzending vanuit Volendam naar het door u opgegeven retouradres in Nederland rekenen wij € 25,= inclusief btw. 
 • Los doek € 35,= per strekkende meter, 120cm breed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
To top