Wig weg

U heeft een doorgelat grootzeil met Rutgerson latspanners zoals hieronder afgebeeld?

 

U had het wigje niet goed vastgezet met het klemmerje en nu bent de hieronder afgebeelde witte wig die de lat vastklemt kwijt geraakt? 

 

Dan hebben wij nieuws voor u : De originele witte klemwiggen zijn niet meer leverbaar. Rutgerson is gestopt met de productie van deze latspanners en dus ook met de klemwiggen hiervoor. Onze, niet geringe, voorraad is inmiddels ook aan het einde.
De opvolger van deze latspanner is hieronder afgebeeld.

 

 

 

De lat kan nu met een schroevendraaier worden opgespannen. Een geheel nieuw en meer gestroomlijnd ontwerp zonder loshangende banden en overboord vallende wiggen. De techneuten onder onze zeer gewaardeerde klanten zullen nog wel eens een klepje kwijtraken omdat ze het klep vastzet schroefje niet hebben aangedraaid maar die klepjes hebben wij altijd ruim voldoende op voorraad. Breng uw grootzeil langs en wij vervangen het oude wig systeem voor dit nieuwe Rutgerson zeillat spansysteem.
 

Omdat ik 1 wigje kwijt ben moet het hele systeem worden vervangen? 


 

Zo gemakkelijk komt u er niet vanaf want onze afdeling Research heeft zich uitgebreid met deze problematiek bezig gehouden. Onder enorme tijdsdruk heeft het gemotiveerde team maandenlang in het diepste geheim gezocht naar een oplossing voor dit beklemmende zeilersprobleem. Een niet te onderschatten uitdaging die het uiterste vergde van het technisch inzicht en de creativiteit van onze mensen. Door diepe dalen zijn zij gegaan en bijna gooiden zij de handoek in de ring want een doorbraak leek nog mijlen ver weg.

Om afleiding te zoeken, om rust te vinden in zijn tot het uiterste getergde creatieve brein en om eens een keer niet alleen aan Rutgerson latspanners en naar de zeebodem gezonken witte wiggen te denken, bracht het hoofd van onze afdeling Research een bezoek aan een bouwmarkt....

Daar.. tussen de spijkers, scharnieren, schroeven en pluggen lag de oplossing:

De stelwig die wordt gebruikt voor het stellen van kozijnen, vensterbanken enz.

Gemaakt van sterk kunststof in een frisse kleur en precies passend in de Rutgerson latspanner als vervanger van de witte wig. Wat nog ontbrak was een klemgesp.

 

 

Dit is geen stukje kaas met een gesp er op geschroefd, maar een volwaardige vervanger voor uw zoekgeraakte wig. In nauw overleg met de afdeling technische dienst is er m.b.v. een RVS boutje een nylon klemgesp opgemonteerd en hierboven presenteren wij met gepaste trots het resultaat.

Deze originele versie is voor € 3,50 incl btw alleen verkrijgbaar bij Zeilmakerij Schokker Volendam. Vermeld bij bestelling ons bestelnummer JS 1824. Geef de breedte van uw wig op omdat er verschillende breedtes in omloop zijn.

 

 

En zo werkt het.....

 

 

 
To top