Rubberboot afdekzeil

Afdekzeil over rubberboot.

Op maat gemaakt van polyesterdoek, acryldoek of PVC doek. Maak een afspraak en breng uw rubberboot opgeblazen en op een trailer naar Volendam. Op een rubberboot in het water kunnen we geen patroon maken en we maken het zeil op maat. Wilt u de motor ook afdekken onder het afdekzeil? Breng die dan ook mee. Het vastmaken van een dekzeil op een rubberboot is niet altijd simpel. Een gat boren voor een drukknoop loopt altijd met een sisser af dus meestal moeten er creatieve oplossingen worden bedacht.

Afb 1 hierboven: Afdekzeil over rubberboot van zwart Topgun Polyesterdoek Omdat er een grijprandje onder de stootrand van de boot zit kan dit zeil met kunststof haakjes en elastieken worden vastgezet.

Afb 2 hierboven: Op deze rib zit geen enkel bevestigingspunt waar het zeil aan vastgezet kan worden. De banden worden met een spangesp achterop onder de boot getrokken waardoor het zeil wordt aangespannen. Aan de lussen kunnen lijnen worden geknoopt om het zeil aan de trailer vast te binden tijdens het rijden. Alternatief: het zeil uitvoeren met in de onderzoom gestikte grindzakjes. Die maken het zeil echter veel zwaarder.

Forty rubberboot afdekzeil   Forty rubberboot afdekzeil

Afb 3 hierboven: Forty rubberboot met afdekzeil van blauw Topgun Polyesterdoek. Aan de onderzoom van het zeil zijn lussen gestikt waar een rijglijn door loopt. Aan dezelfde lussen kan het zeil ook aan de trailer worden geknoopt. In het midden is onder het zeil een uitschuifbare steunpijp geplaatst. In het doek is daarvoor een speciale adapter gestikt. 

dinghy afdekzeil   dinghy afdekzeil

Afb 4 hierboven: Afdekzeil over rubberboot van WSV Hoorn. Gemaakt van donkergrijs Bisonyl PVC doek. Het zeil wordt om de neus van het zeil gedaan en dan naar achteren getrokken en opgespannen. Aan het zeil zijn lussen gestikt waardoor een rijglijn kan worden geregen. Met dezelfde lussen wordt het zeil ook aan de trailer vastgebonden

 
To top