Buiskap

buiskap op C Yacht
Afb 1 hierboven: Buiskap op C-Yacht. Gemaakt van Cadet Grey Sunbrella Plus. Met zwart afgebiesd en gestikt met zwart garen. De grijprand bovenop de achterkant is van zwart PVC (bisonyl). Spanbanden zijn van zwart polyesterband en de gespen en de beugels waar de spanbanden doorlopen zijn van RVS.

Buiskap op Banner
Afb 2 hierboven: Buiskap op Banner gemaakt van Charcoal Grey Sunbrella plus. Met zwart afgebiesd en de grijprand is van zwart PVC (bisonyl). Let op de openingen voor de vallen. Op de garage van het schuifluik is een aluminium rail gemonteerd. Verder is de kap met Tenax drukknopen vastgezet. Achterflap is op te spannen met spanband met RVS gesp.

Buiskap Contest 37
Afb 3 hierboven: Buiskap op Contest 37 gemaakt van Captain Navy Sunbrella Plus. Ook de bies is donkerblauw. Grijprand van donkerblauw PVC (bisonyl). 3 extra vensters boven de vaste ramen. Aan de voorkant van de kap is een pees gestikt die in de gleuf van het aluminium raamprofiel loopt. De kap wordt daar ingeschoven. Aan de pees maken we normaliter een rits om de kap te kunnen neerklappen en van de boot te kunnen halen. 

kelt 800 buiskap
Afb 4 hierboven: Buiskap op Kelt 800 van Captain Navy Sunbrella Plus doek. Grijprand is van donkerblauw PVC (bisonyl). De kap is vastgezet met Tenax drukknopen. Spanband met RVS gespen op de zijflappen. 

sprayhood op Victoire 1044
Afb 5 hierboven: Buiskap op Victoire 1044 van Hemp Sunbrella Plus. De grijprand is van beige PVC (bisonyl) en vastgezet met Minax drukknopen. De zijflappen zijn voorzien van spanbanden met RVS gespen. 


Afb 6 hierboven: Buiskap op van de Stadt Zeebonk. Gemaakt van Jet Black Sunbrella Plus en afgewerkt met zwarte bies en zwarte PVC grijprand. Aan de boot vastgezet met witte Minaxsluitingen die overigens ook in zwart leverbaar zijn. 


Afb 7 hierboven: Buiskap op Pion gemaakt van Crimson Red Sunbrella Plus. De grijprand is van beige PVC en de bies is ook in beige uitgevoerd.

buiskap jeanneau flush poker
Afb 8 hierboven: Buiskap op Jeanneau Flush Poker gemaakt van Marine Blue Sunbrella Plus. Afgebiesd met blauw en de grijprand is van donkerblauw PVC doek. Het luik schuift onder de kap door. Met de elastieken (shockcords) blijft het geheel strak en op zijn plaats en wordt klapperen voorkomen. De valdoorvoeren zijn voorzien van een klepje. 

buiskap jakon
Afb 9 hierboven: Buiskap op Jakon. Gemaakt van Captain Navy Sunbrella Plus. Het kajuitluik zit uit de midden. Toch oogt alles nog symmetrisch. De kap is met witte bies afgewerkt. De grijprand is van donkerblauw PVC. 

Buiskap nymphe
Afb 10 hierboven: Buiskap op Nymphe 2 gemaakt van Captain Navy Sunbrella plus met donkerblauwe bies afgewerkt. De grijprand is van donkerblauw PVC. Aan boot vastgezet met witte Minax sluitingen die ook in blauw of zwart leverbaar zijn. 

buiskap delanta 80
Afb 11 hierboven: Buiskap op Delanta gemaakt van wit Stamoid PVC doek, afgewerkt met donkerblauwe bies en donkerblauwe PVC grijprand. De Delanta heeft een hefdak en dat kan omhoog door de twee ritsen te openen. Het middenraam kan eventueel ook worden opgerold en opgehangen aan de d-ringen die aan de binnen en buitenkant zijn gemaakt. Kap is vastgezet met RVS Tenax knopen. Zijflappen zijn met spanbanden met RVS gespen op te spannen. 

buiskap carena 40
Afb 12 hierboven: Buiskap op Carena 40. Gemaakt van wit Stamoid PVC doek, met wit afgebiesd en witte PVC grijprand. Op het houten raamscherm zijn aluminium rails gemonteerd. Aan de voorkant van de kap zijn pezen gestikt die in de rails schuiven. Zijflappen worden met spanbanden met RVS gespen opgespannen. De extra ramen boven de houten opbouw maken het plaatje compleet. 

Buiskap Salona 40
Afb 13 hierboven: Buiskap op Salona 40 gemaakt van Charcoal Grey Sunbrella Plus doek. Afgezet met donkerblauwe bies en een donkerblauwe PVC grijprand. Kap is vastgezet met witte Minax sluitingen die overigens niet in grijs leverbaar zijn. Zijflappen worden opgespannen met spanbanden met RVS gespen. 

 

 

 
To top