Buiskap op kajuit ingang


Afb 1 hierboven: Buiskap over kajuitluik op Carter zeiljacht. Gemaakt van Captain Navy Sunbrella Plus en met witte bies afgewerkt. Achterop/bovenop is de kap versterkt met PVC grijprand in donkerblauw. Voorzien van 1 venster. Op de garage van het kajuitluik is een aluminium rail gemonteerd waar de kap inschuift. Spanband achterop de zijkant van de kap en verder vastgezet met RVS drukknopen op de zijkant. Frame is van RVS 22 mm buis. 


Afb 2 hierboven: Vijaja zeiljacht met buiskapje over kajuitingang gemaakt van wit Stamoid (PVC doek). Ook in het dak van de kap is een venster gemaakt. Op de garage van het schuifluik is een rail gemonteerd waar de kap inschuift. Het frame is gemaakt van RVS buis 22 mm. De radius (straal) van de bocht die wij in de RVS buis kunnen buigen is beperkt (R=20 cm). Scherpere bochten of bijna haakse bochten kunnen wij dus niet maken. Vooral bij deze kleine kappen kan dat wel eens een probleem zijn. U mag het frame natuurlijk ook elders laten maken en dat wij alleen het doek voor u maken. Een kwestie van goed afspreken dus...

Grand soleil buiskapje
Afb 3 hierboven: Grand Soleil met smalle buiskap die toch iets breder is dan het ingangsluik. De valstoppers zitten ook onder de kap. Gemaakt van Off White Sunbrella Plus met witte bies afgewerkt. Grijprand is van wit PVC doek. Frame hebben we gemaakt van 22 mm RVS buis en RVS beslagen. 

 

 

 
To top